На Херсонщині ліквідували командира взводу «патрульно-постової служби». Російські окупанти опублікували відео

20 Березня 2023, 12:56

Колаборант Сергій Москаленко. Фото: відкрите джерело з Мережі.

На окупованій території Херсонщині 17 березня 2023 року ліквідували командира взводу «патрульно-постової служби». Внаслідок підриву автомобіля зрадник загинув, а його дружина і донька зазнали поранень. І хоча російські загарбники не повідомляють імені загиблого, відомо, що цього дня у тому ж місці загинув колаборант з Нової Каховки Сергій Москаленко.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань” з посиланням на повідомлення російських окупаційних Telegram-каналів.

За повідомленням окупаційних ЗМІ, вибуховий пристрій спрацював 17 березня на території Ювілейної селищної ради Херсонського району під лівим крилом автомобіля «ВАЗ-2121», яким керував «командир взводу патрульно-постової служби». Він загинув, а його дружина і донька зазнали поранень. Слідчий комітет рф за фактом загибелі «поліцейського» порушив кримінальну справу.

Окупаційні ЗМІ не назвали імені загиблого. Однак, як повідомляв “Центр журналістських розслідувань”, 17 березня 2023 року на території Ювілейної селищної ради стався вибух автівки, у якій загинув 44-річний колаборант з Нової Каховки Сергій Москаленко. Після інциденту російські окцпанти посилили “поліцейські заходи”.

Існує дві версії ліквідації колаборанта: Москаленко міг загинути завдяки партизанам, або ж через внутрішні “розборки” окупантів з місцевими колаборантами.

Як зазначає “ЦЖР”, Москаленко Сергій Вікторович, 23 жовтня 1978 р. н., до повномасштабної війни мав приватну охоронну фірму «Ягуар». У березні 2022 року він почав добровільно співпрацювати з російськими окупантами і очолив ізолятор у захопленій загарбниками будівлі Каховського районного відділу поліції в Новій Каховці. На цій посаді він допомагав окупантам викрадати місцевих жителів і катувати їх.

Раніше повідомлялось, що поліцейські повідомили про підозру жителю Херсонського району. В ході обшуків у зловмисника вилучили зброю.