Командиру херсонського окупаційного “батальйону імені Маргєлова” оголошено про підозру

21 Березня 2023, 12:23

Колаборант Олександр Коротаєв, командир "батальйону ім. Маргелова". Фото: скріншот з відео окупаційної адміністрації.

Олександру Коротаєву, командиру херсонського так званого “добровольчого батальйону імені Маргєлова”, створеного російськими окупантами за час окупації Херсона, повідомлено про підозру за двома статтями ККУ.

Відповідні документи опубліковані на сайті Генерального прокурора України.

Кримінальне провадження ведеться за статтями: виправдання та заперечення збройної агресії РФ і колабораційна діяльність.

Олександр Коротаєв ще у 2014 році підтримував дії росії, а у серпні 2022 добровільно став командиром так званого “добровольчого батальйону імені Маргєлова” у Херсоні. Це незаконне збройне формування мало “захищати” окуповані території від Збройних Сил України.

“Центр журналістських розслідувань” раніше повідомляв про те, хто формує так звані “добровольчі загони” колаборантів на півдні України.

Створенням зазначеного “батальйону імені Маргєлова” займалась окупаційна адміністрація, яку очолює колаборант Володимир Сальдо. Він же і підписав відповідний указ, який ніде не оприлюднений. Раніше Сальдо висловлювався про необхідність створення добровольчого формування нібито для скорішого закінчення війни, яку росіяни називають «спецоперацією».

“IPC-Херсон” раніше повідомляв, що командиром батальйону був призначений Олександр Коротаєв, котрий виступив зі зверненням до населення окупованої Херсонщини та закликав воювати проти власної країни.

Раніше Олександр Коротаєв був заступником начальника головного управління МНС в Одеській області й намагався у 2010 році стати депутатом міської ради — балотувався від партії “Сильна Україна” Сергія Тігіпка.