Колишнього працівника херсонської виправної колонії затримано за підозрою у колабораціонізмі

17 Березня 2023, 12:55

За підозрою в колабораційній діяльності затримано жителя Херсонщини – експрацівника виправної колонії, котрий добровільно пішов на співпрацю з ворогом під час окупації обласного центру.

Про це повідомляє Офіс генеральньго прокурора у своєму Telegram-pканалі.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури жителю Херсону повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, експрацівник колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою.

Він добровільно погодився служити у незаконно створеній «ИК «Северная исправительная колония (№90)» на посаді молодшого інспектора відділу охорони з присвоєнням так званого «специального звания младшего сержанта внутренней службы».

Підозрюваний забезпечував охорону приміщень та периметру колонії, виконував злочинні накази окупантів, діючи у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями. За віддану «службу» він отримував платню у рублях.

Правоохоронці викрили чоловіка в одному з сіл на Одещині, куди той втік під час наступу українських захисників на Півдні України.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Раніше повідомлялось, що СБУ повідомила про підозру в держзраді головному державному санітарному лікарю Херсонщини Юрію Ромаскевичу.