Колаборанту Репілевському посилили підозру: тепер йому загрожує довічне ув’язнення

30 Березня 2023, 14:16

Колаборант Едуард Репілевський. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Херсонська обласна прокуратура 30 березня 2023 року змінила кваліфікацію підозри Едуарду Репілевському – депутату Херсонської обласної ради від «ОПЗЖ», латифундисту з Херсонщини та призначеному російськими окупантами “міністру” сільського господарства. Тепер до підозри в колабораційній діяльності додалась підозра у державній зраді. За свою незаконну діяльність на посаді очільника окупаційного «міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області» Репілевський, у випадку доведення його вини, може отримати довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомлення про нову підозру та зміну раніше повідомленої підозри опубліковане на сайті Офісу генерального прокурора.

 

Як повідомлялось раніше, Едуард Репілевський добровільно зайняв посаду так званого «в. о. міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області», займався організацією роботи окупаційного «міністерства», організацією та контролем роботи його «департаментів», підбором «кадрів» і забезпеченням участі в засіданнях окупаційного «уряду» Херсонської області.

Також колаборант добровільно погодився очолити «міжвідомчу комісію щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції» і неодноразово брав участь у різноманітних засіданнях представників «уряду» в Тавричанці, Генічеську та інших окупованих населених пунктах Херсонщини.

Слідчі встановили, що Репілевський брав активну участь у підривній діяльності в умовах воєнного стану, активно користувався статусом депутата Херсонської обласної ради як представника Українського народу, допомагав російським військовим проводити безліч пропагандистських заходів для популяризації Росії. Для цього він залучав техніку підконтрольних йому підприємств ПП «Агро-Атлас», ТОВ «Семена-плюс» та ТОВ «Агробізнес» та іншу, надану йому представниками РФ. Також він оформив «громадянство Росії» і зареєстрував у федеральній податковій службі РФ ТОВ «Агробізнес», ФГ «Мар’янівське», ГО «СК «Таврія», тим самим забезпечивши надходження активів у вигляді податків від діяльності цих підприємств до бюджету країни-агресора.

Крім того, Репілевський збирав працівників підконтрольних йому підприємств і примушував їх оформлювати російські паспорти.

І це ще не весь “послужний список” Репілевського: зрадник також допомагав розміщати військову техніку окупаційних збройних сил РФ на своїх територіях у селі Мар’янівка Тавричанської територіальної громади Каховського району, тим самим створюючи загрозу життю та здоров’ю місцевого мирного населення. Він надавав сільгосптехніку для будівництва та облаштування фортифікаційних споруд окупантам та забезпечував їх харчуванням.

За скоєні злочини Едуарду Репілевському повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану – ч. 2 ст. 111 КК України. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.