Херсонський колаборант розповів, як рятував портрети путіна перед втечею з міста

08 Березня 2023, 14:47

Російські пропагандисти опублікували інтерв’ю з одним із херсонських колаборантів – Віктором Георгієвим, людиною, що за окупації займала  безліч посад, основною з яких була “художній керівник Будинку культури молоді та студентів”. Окрім іншої маячні про “щасливе життя за росіян”, Георгієв розповів, як під час звільнення міста намагався героїчно сховати портрети президента росії.

“12 листопада я прийшов до Будинку культури. Мені хотілось прибрати звідти все, що стосувалось росії. Я зрозумів – українці знущатимуться над портретами володимира володимировича (путіна), над іншими портретами, що там висіли. Знущатимуться  над російськими прапорами… Я не міг їм цього дозволити, тому всі ці портрети я зняв і заховав”, – розповів колаборант.

Точного місця, де він заховав портрети путіна, Георгієв росіянам не розкрив. За його словами, провів цю “рятувальну операцію” він у той час, коли місто вже фактично контролювалось українськими військовими. Згодом Георгієв зумів “евакуюватися” із вже звільненого міста через Дніпро на човні, щоправда, на це йому довелось витратити усі свої заощадження.

“Мені було все одно, куди їхати, аби подалі з України”, – підбив підсумки своєї епічної втечі Георгієв.

Зараз колаборант живе у російському селищі Каменомостське, що в республіці Адигея. Росіяни призначили його директором місцевого сільського дому культури. Під його керівництвом працює персонал із 7 чоловік.