Херсонські колаборанти вже у березні почали підготовку до святкування “Дня Перемоги”

23 Березня 2023, 15:02

“День Перемоги”, що відзначається 9 травня, є однією з головних дат для російської пропаганди. Святкові заходи цього дня завжди проходять помпезно. Ось і херсонські колаборанти почали підготовку до святкування “Дня перемоги” вже зараз, у 20-х числах березня.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

“Вдруге за останнє десятиліття жителі Херсонської області відзначатимуть його радісно та вільно, не озираючись на всі боки. Торік саме урочистості 9 травня стали переломним моментом, який утвердив херсонців у їхньому виборі на користь росії”, – зазначає Сальдо. 

Колаборанти Сальдо та Семенчев на святкуванні “Дня Перемоги” у 2020 році.

Традиційно у своїй публікації Сальдо розповів про те, що за роки Незалежності в Україні цю дату всіляко забороняли відзначати. Однак певні обмеження були введені лише в останні роки у зв’язку з пандемією коронавірусу. Проте й це не завадило Сальдо та іншим проросійським політикам і у 2020, і у 2021 роках покладати квіти до “Могили невідомого солдата” в Херсоні.

Також Сальдо призначив відповідальних за відзначення цієї дати – одним з них традиційно стане колаборант Сергій Черевко, котрий влаштовував акції “Безсмертний полк” в обласному центрі останні кілька років. Тож цього року “народні гуляння” на 9 травня на окупованій частині Херсонщини мають бути масштабними. Звісно, якщо колаборанти встигнуть їх організувати…