Гауляйтеру села Гладківка на Херсонщині загрожує довічне ув’язнення за держзраду

14 Березня 2023, 14:34

Колаборант Олександр Бузов. Фото: скріншот з відео, відкриті джерела.

Управління СБУ в Закарпатській області повідомило про підозру Олексію Бузову – гауляйтеру села Гладківка Голопристанської територіальної громади Скадовського району, що на окупованій частині Херсонщини. Колаборанту загрожує довічне позбавлення волі за держзраду.

Повідомлення про підозру опубліковане на сайті Офісу генерального прокурора України 13 березня 2023 року, передає “Центр журналістських розслідувань”.

У відповідному документі зазначено, що Бузов Олексій Олександрович, 16 вересня 1978 року народження, добровільно зайняв посаду голови (старости) незаконної сільської «адміністрації» села Гладківка. Своєю діяльністю на цій «посаді» він надавав допомогу рф у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітетові та територіальної цілісності.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну Олексій Бузов працював вчителем фізичної культури та допризовної підготовки Гладківської загальноосвітньої школи та в минулому був депутатом Гладківської сільської ради від радикальної проросійської партії «Союз лівих сил».

За державну зраду Олексію Бузову загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна – за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що російська пропаганда запустила потужну антиукраїнську інформкампанію у Facebook.