Через окупацію лівобережжя Херсонщини росіянам скасували обіцяне підвищення пенсій

10 Березня 2023, 14:09

Російські пенсіонери залишаться без обіцяного підвищення та індексації пенсій, адже їх країна має тепер надавати соціальні виплати населенню окупованих територій, зокрема і лівобережжю Херсонщини. У самій росії кількість пенсіонерів щорічно скорочується, проте зекономлені на смертях своїх співгромадян кошти росіяни вимушені розподіляти між жителями Херсонської та Запорізької областей, а також так званих “ЛНР” та “ДНР”.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на слова першого заступника Голови комітету Держдуми рф з соціальної політики Єлєни Цунаєвої.

«Ми маємо пам’ятати, що у нас є нові приєднані території. Це теж видаткові зобов’язання, з урахуванням того, що дохідних зобов’язань поки що з цих територій годі й чекати», – заявила Цунаєва.

Тобто, росіяни фактично визнали, що їм досить невигідно “годувати” населення окупованих територій. До того ж, очікувано витрати на утримання цих земель на себе візьмуть соціально вразливі верстви населення, зокрема, пенсіонери. Збільшити пенсії росіянам влада обіцяла на 20% з 1 березня 2023 року, але здійснити це виявилось неможливо.

У Держдумі це пояснили так: кошти, що звільнилися, підуть на пенсії людям з так званих нових регіонів росії“, – зазначають російські ЗМІ. 

Самі ж російські пенсіонери, звісно, обурені такими новинами. Деякі з них вважать, що фінансування окупованих територій дуже дорого обходиться російському бюджету,

Інші зазначають, що вони не просили владу починати війну та захоплювати територію України.