Бойовика “ДНР” судитимуть за викрадення секретаря Новокаховської міської ради

08 Березня 2023, 13:37

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Слідчі поліції Херсонської області завершили розслідування чергового воєнного злочину так званого “радника голови днр” у Новій Каховці.

Фігурантом є 58-річний житель м. Донецьк, який займає посаду так званого «радника голови днр» у м. Нова Каховка та керує незаконним збройним формуванням, що входить до складу армії рф. Раніше слідство довело, що він причетний до незаконного затримання та ув’язнення представника ЗМІ та мера м. Таврійськ.
Також в ході проведення необхідних слідчо-розшукових заходів працівники слідчого управління обласного главку поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури зібрали достатньо доказів, що зловмисник причетний до вчинення ще одного аналогічного випадку. А саме доведено, що за вказівкою фігуранта військові рф в березні минулого року в приміщенні Новокаховської міської ради незаконно затримали секретаря місцевого органу влади, який відмовився співпрацювати з окупантами.
Чоловіка тоді у кайданках доставили в холодне підвальне приміщення, де у виснажливих умовах утримували півтора місяця. Впродовж незаконного ув’язнення до потерпілого постійно застосовувались психологічне насильство та моральний тиск задля примушення до співпраці з окупаційною владою.
Нині досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни), завершене та обвинувальний акт скерований до суду. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.
За вказівкою фігуранта військові рф в березні минулого року в приміщенні Новокаховської міської ради незаконно затримали секретаря місцевого органу влади, який відмовився співпрацювати з окупантами, та утримували у підвалі впродовж півтора місяця.