Багатодітні херсонці, що втекли до росії, скаржаться на відсутність обіцяних виплат та безкоштовного житла

13 Березня 2023, 17:32

Росіяни вкотре залишили біженців з Херсонщини без грошових виплат та обіцяного сертифікату на безкоштовне житло. Цього разу йдеться про багатодітну сім’ю Черевичник, що вже кілька місяців не може отримати вказаних “подарунків” від росіян.  Ці “евакуйовані”, що повірили російській пропаганді, вже майже рік живуть в гуртожитку.

Про це повідомляють самі ж росіяни у своїх ЗМІ.

Виїхати на територію росії Черевичники вирішили ще у квітні 2022 року. Кажуть, був шанс переїхати до західної України, але росіяни обіцяли суттєві виплати для біженців. З того часу вони живуть в гуртожитку та очікують на обіцяну росіянами безкоштовну квартиру. 

У сім’ї вісім дітей, всі – хлопчики. Найстаршому – 19 років, найменшому – 8.  Батьки не можуть самотужки забезпечити їх, адже досі не знайшли нормальну роботу. За словами “евакуйованих”, російські роботодавці просто дурять українців. 

“Нам тут обіцяли гарну зарплату, а насправді ми отримуємо набагато менше. А нам якось жити треба, а як?”, – скаржиться на росіян голова сімейства Олександр Черевичник. 

Також біженці заявляють, що майже не отримують допомоги від російської держави. Як переселенцям їм мають виплатити 100 тисяч рублів, та поки що випросити у росіян ці гроші Черевичникам так і не вдалося. 

“Ми подали всі необхідні документи і 18 грудня минулого року нам прийшло схвалення. І ось пішов третій місяць, а ми нічого так і не отримали. Ми весь час запитуємо про виплати, а нам нічого не говорять. “Чекайте” – і все”, –  розповідає Олександр Черевичник. 

Під публікацією самі ж росіяни відверто глузують з херсонців, котрі повірили в обіцянки їхньої влади…

…та відверто звинувачують своїх можновладців у корупції та крадіжках бюджетних коштів.