В Херсоні працює 16 центрів, що займаються видачою гуманітарної допомоги

19 Лютого 2023, 12:21

Співробітники херсонського гуманітарного центру пакують продуктові набори для містян

Херсонська громада забезпечена гуманітарною допомогою у повному обсязі. Видача її відбувається у 16 центрах, організованих Міськрадою. Також окремо продуктами харчування містян забезпечують волонтерські організації та міжнародні благодійні фонди.

Про це журналістам нашого видання розповів заступник голови Херсонської МВА Антон Єфанов.

“На сьогодні у місті працює, умовно кажучи, біля 16 гуманітарних центрів. Частина з них працюють на базі загальноосвітніх закладів, інші пункти – на базі старостатів. Це дуже важливо, адже ми повинні розуміти, що саме потрібно і містянам, і тим, хто живе у передмістях Херсона. Потреби відрізняються кардинально. Наприклад, людям з Антонівки треба інша допомога, аніж людям із Зеленівки. Тому така кількість та розгалуженість гуманітарних центрів дає нам змогу краще зрозуміти потреби жителів різних районів міста”, – зазначив Єфанов.

Також у місті існує кілька волонтерських центрів, що аналогічно допомагають херсонцям.

“У місті є і волонтерські центри, з якими ми активно співпрацюємо. Їх багато, але можна виділити з них 2 найбільших, з якими ми постійно координуємо нашу діяльність. Зараз питання стоїть у оформленні наших відносин на юридичному рівні. Ми пропонуємо підписати меморандум між владою і волонтерами, що ще краще дозволить скоординувати нашу діяльність”, – розповів Єфанов.

Як повідомлялось раніше, переважна більшість херсонців, що залишаються в місті, хоча б один раз отримали гуманітарну допомогу від держави або від волонтерських фондів, чи то від міжнародних партнерів. У міській владі нарахували 54 тисячі херсонців, котрі отримали гуманітарку при приблизно 60 тисячах жителів, що залишаються в місті.