Українські хакери “поклали” сайти окупаційних установ на Херсонщині

06 Лютого 2023, 15:17

Сторінка так званої "Військової адміністрації" Херсонської області.

Невідомі українські хакери вкотре стали причиною зупинки роботи сайтів так званих “адміністрацій” на окупованій території Херсонщини. Росіяни одразу заявили про “оперативне реагування” та “відновлення діяльності”, проте  сайти майже всіх окупаційних установ в області не працюють. 

Про хакерську атаку повідомили самі росіяни у своїх Телеграм-каналах.

“Офіційні сайти адміністрації Херсонської області, а також уряду, муніципальних та міських округів піддались  сьогодні хакерській атаці з боку України.

Невідомі, які називають себе хакерами з  території України, сьогодні зробили спробу зламу офіційних сайтів органів влади регіону. Завдяки оперативним та професійним діям технічних фахівців незаконні дії було припинено, а ресурси відновлюються”, – повідомляють росіяни.

Сторінка так званої “Військової адміністрації” Херсонської області.

Сайт “Адміністрації Херсонської області” зараз не працює. Повідомляється, що хакери “поклали” сторінки генічеської, скадовської, бериславської та каховської “адміністрацій” також.

Це не перша кібератака на проросійські ресурси на окупованих територіях Херсонщини. Так, в переддень Різдва українські хакери “поклали” сайт колаборантського телеканалу “Таврія”. На відновлення його діяльності  росіяни тоді витратили кілька днів.