У Високопільській громаді Херсонщині двоє людей підірвалось на ворожих мінах

25 Лютого 2023, 16:15

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

На Херсонщині, у Високопільсіькій громаді, здетонували боєприпаси, що були залишені російськими окпунтами. Двоє людей загинуло. Також одна людина постраждала в Херсоні, підірвавшись на ворожій розтяжці.

Про це повідомляє Херсонська ОВА у своєму Telegram-каналі.

Поблизу села Добрянка Високопільської територіальної громади двоє людей підірвалися на російській міні, коли обробляли поле. Рятувальники неодноразово попереджали місцевих фермерів, що польові роботи не варто розпочинати, поки території повністю не обстежать на наявність вибухівки.

Проігнорувавши попередження ДСНС, люди, на жаль, загинули на місці від тяжких травм.

У Херсоні, поряд із річковим портом, на розтяжку натрапив 63-річний чоловік. Це сталося на території його дачі. Постраждалого шпиталізували.

У теплі дні багатьом жителям Херсонщини хотілося б відвідати власні дачі та земельні ділянки, прогулятися за межами житлових масивів, узбережжями водойм чи у лісосмугах. Проте це небезпечно – такі місця можуть бути заміновані.

Рятувальні служби закликають жителів міста і області не пересуватись територіями, які ще не обстежили вибухотехніки! Не нехтуйте простими правилами безпеки!

Раніше повідомлялось, що з 28 лютого у Херсоні відновлюється робота двох сервісних центрів МВС.