У Нижньосірогозькій лікарні на Херсонщині російські окупанти припинили прийом хворих

10 Лютого 2023, 12:45

Нижньосірогозька лікарня. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Російські окупанти припинили прийом місцевих жителів у Нижньосірогозькій лікарні Генічеського району Херсонської області. Днями всіх пацієнтів вони терміново перевезли до сусідньої Іванівки, а тих, хто перебував у відносно нормальному стані – відправили додому. Через припинення роботи лікарні в Нижньосірогозькій громаді вже померла літня жінка, якій не змогли надати своєчасну медичну допомогу.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Жителі селища також підтвердили інформацію про припинення прийому місцевих пацієнтів у Нижньосірогозькій лікарні.

«Одну літню жінку хотіли доставити до лікарні, але її рідним наказали везти її до Іванівки. Дорогою вона померла. Якби їй надали допомогу в рідних Нижніх Сірогозах, вона б була ще жива», – розповіли вони.

За словами місцевих жителів, у Нижніх Сірогозах продовжує працювати лише центр первинної медико-санітарної допомоги, в якому ведуть прийом сімейні лікарі.

Також люди розповіли, що останні дні у трьох відкритих російськими окупантами школах громади лікарі з російської Адигеї проводилитак звані профілактичні огляди школярів.

Як повідомляв 21 січня 2023 року Генеральний штаб ЗСУ, в Нижньосірогозькій лікарні окупанти замінили всіх лікарів, а медичний заклад почав обслуговувати лише російських військових. Однак, як запевнив лікар Нижньосірогозької лікарні Вадим Щербань, на той час у закладі продовжували працювати три відділення – терапевтичне, хірургічне і приймально-діагностичне.

Загалом окупанти оголосили про закриття семи лікарень на окупованій лівобережній частині Херсонської області. Мова про лікарні в Олешках Херсонського району, Голій Пристані Скадовського району, Каховці, Новій Каховці, Верхньому Рогачику, Горностаївці та Великій Лепетисі Каховського району. Нижньосірогозька лікарня до цього переліку не входила.

Раніше повідомлялось, що у Каїрах на Херсонщині російські окупанти облаштували військовий шпиталь у психоневрологічному інтернаті.