Росіяни звільнили викраденого напередодні священника ПЦУ на Херсонщині

06 Лютого 2023, 14:01

Церква в Добропіллі

Росіяни понад тиждень утримували в полоні священника Української православної церкви (Київського патріархату) ігумена Платона Дальнищука, який продовжує служити в храмі Святої Трійці, який знаходиться на окупованих територіях Долматівської громади, що на Херсонщині. Інші представники духовенства вважають, що звільненню отця Платона сприяв розголос його справи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив секретар Херсонської єпархії УПЦ КП Іоан  Замараєв.

“Слава та дяка Богу – отця Платона вчора звільнили одразу після нашої публікації. Живий він і відносно здоровий. Зв’язатися з ним телефоном поки що не вдалося. Хай там як, наші молитви та суспільний резонанс – фактор значущий”, – зазначив Замараєв.

Отець Платон Дальнищук.

За його словами, Платона Дальнищука росіяни викрали 26 січня та вивезли e невідомому напрямку. Також Замараєв допускає, що до викраденого священника застосовували тортури.

“У подібних випадках викрадені поміщаються у “катувальні” камери та піддаються жахливим мукам”, – підсумував свій пост Іоан Замараєв.

Також зазначається, що отець Платон міг постраждати за свої проукраїнську позицію через донос когось з місцевих колаборантів.