Росіяни вихваляються ударами запалюваними снарядами по Херсону

23 Лютого 2023, 12:03

Російські окупанти вже не приховують використання запалюваних боєприпасів на херсонському напрямку. Навпаки, останніми тижнями вони почали вихвалятись використанням цього виду озброєння в соцмережах. У Мережі з’являються відео та фото, на яких росіяни самі ж фіксують свої обстріли Херсона запалювальними боєприпасами.

Звичайно, росіяни заявляють, що ці удари наносяться по скупченню живої сили та техніки ЗСУ, та насправді під обстріли потрапляють, передусім, житлові квартали міста. Так, на одному з відео під заголовком “Наші випалюють позиції ЗСУ”, росіяни зафіксували, ймовірно, обстріл ними околиць херсонського Гідропарку, поблизу якого продовжують жити херсонці.

Деякі російські пабліки намагаються навіть жартувати з цього приводу, заявляючи, що таким чином окупанти “підсвічують” херсонцям.

Пересічні ж росіяни у коментарях під цими публікаціями всіляко підтримують удари їхніх збройних сил по мирних жителях Херсона. Деякі представники “братського народу” зазначають, що місто треба “зачистити” від херсонців.

Запалювальна зброя – це боєприпаси, які за допомогою хімічної реакції призводять до займання об’єктів. У сучасних конфліктах запалювальна зброя часто застосовується для підпалу складів пального та боєприпасів, знищення транспортних засобів та інших видів військової техніки, а також ураження особового складу противника.

Заначимо, що міжнародне гуманітарне право забороняє використовувати запалювальні  боєприпаси у “місцях скупчення цивільного населення”. Таким місцем, вочевидь, є і місто Херсон.