Росіяни продовжують навчати дітей з окупованої частини Херсонщини користуватись зброєю

18 Лютого 2023, 14:38

Російські окупанти продовжують мілітаризувати дітей на підконтрольній їм частині Херсонщини. Так, 17 лютого 2023 року місцеве видання “Таврія” опублікувало відео з полігону, на якому херсонські школярі беруть участь у навчальних стрільбах разом з військовими рф.

“Школярі та студенти зараз тут проходять курс бойової підготовки. Їх вчать стріляти, вчать  зброю заряджати та використовувати певні тактичні прийоми”, – зазначив у інтерв’ю “Таврії”  Серафим Іванов, начальник “регіонального штабу” російської молодіжної організації “Юнармія” в Херсонській області.

Окрім автоматів Калашникова, юним херсонцям дали змогу постріляти також із снайперських гвинтівок та кулеметів. “Військову підготовку” росіяни влаштували як для хлопців, так і для дівчат. Згідно з відео, на вигляд деяким з них 12-13 років, тобто, це навіть не підлітки, а ще діти.

Школяр з Херсонської області вчиться стріляти з російського кулемета.

До навчань долучились і місцеві колаборанти, як, наприклад, фейковий “афганець”, керівник “Бойового братерства” Херсонщини Ігор Тєлєгін.

Як у нас говорили наші командири, ти маєш зі зброєю стати одним цілим. Щоб ти її відчував, як музикант скрипку. Так солдат має відчувати свою зброю”, – поділився відсутнім у нього досвідом  ведення бойових дій Тєлєгін. 

Російські журналісти заявляють, що “техніка безпеки на цих навчаннях – передусім” і зазначають, що для захисту херсонських школярів їм видали… навушники. На відео справді видно, що підлітки, в  умовах  роботи з бойовою зброєю, не мають ані бронежилетів, ані захисних шоломів, на відміну від російських військових.

Херсонський школяр зі снайперською гвинтівкою СВД.

Самим стрільбам передували масові “візити” росіян до навчальних закладів на окупованій частині Херсонщини. Та якщо тоді підліткам зброю тільки демонстрували, то на стрільбах вже навчали її практичному застосуванню. Звичайно, такі “навчання” супроводжуються також ідеологічною роботою з молоддю. Насамперед, дітям з Херсонщини розповідають, проти кого цю зброю, у разі потреби, вони мають використати, тобто, проти українців.

Школяр в окупованому Скадовську приміряє російську амуніцію.

Для прискорення темпів мілітаризації херсонської молоді, окупанти планують відкрити на базі кожної школи на окупованих територіях так звані “суворовські кадетські класи”, а також створити осередки “Юнармії” у кожному навчальному закладі.

Проводячи такі заходи, росіяни пропагують серед місцевих дітей мілітаристські ідеї та залучають їх до військових навчань, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права.