Росіяни хейтять у соцмережах херсонських пенсіонерів, які отримали безкоштовну квартиру у Воронежі

17 Лютого 2023, 12:55

“Гостинні” громадяни росії влаштували гоніння у соцмережах на родину херсонських переселенців-пенсіонерів, котрі отримали безкоштовну квартиру в місті Воронеж. Пара колишніх педагогів “евакуювалась” з Херсона ще у жовтні, проте обіцяне житло вони отримали тільки зараз і лише після втручання у процес депутатів російської думи.

Перша родина вимушених переселенців із Херсона отримала у Воронежі власне житло – двокімнатну квартиру. Подружжя Галина та Григорій Іщенки оформили угоду, скориставшись федеральною програмою житлових сертифікатів”, – зазначають російські ЗМІ. 

Та ось пересічним воронежцям не сподобалась така благодійність російської влади і вони не приховують свого обурення фактом надання безкоштовного житла українцям, зазначаючи, що, власне, самі росіяни змушені жити в аварійних будинках.

Далі – більше. Незважаючи на те, що переселенка з Херсона Галина Іщенко народилась та до 90-х років жила і працювала в кількох школах Воронежа, самі воронежці її росіянкою не вважають.

“Гостинні” росіяни також зазначають, що українці вбивають на фронті їхніх дітей, тому рішення влади видавати переселенцям з Херсона безкоштовну квартиру вважають дивним.

Загалом із понад 40 коментарів під постами з цією новиною в російській соцмережі, ми нарахували лише 4, у яких воронежці вітають херсонських пенсіонерів з квартирою або намагаються присоромити своїх земляків-ксенофобів. Тож “гостинні” росіяни, як виявилось, радше виняток.

Зазначимо, що подружжя Іщенків дійсно довгий час жили в Херсоні та викладали у місцевих навчальних закладах. Так, Григорій Іщенко ще кілька років тому викладав трудове навчання у херсонській школі № 45, паралельно будучи прихильником комуністичної ідеології та забороненої в Україні комуністичної партії. Переселенці традиційно поскаржились російським журналістам на дискримінацію російськомовних у Херсоні. Тож бажаємо їм щасливого комуністичного майбутнього на їхній новій-старій “гостинній” батьківщині.