Російські війська не мають повного контролю над лівим узбережжям Дніпра – ISW

01 Лютого 2023, 12:23

Ілюстративне фото: Getty Images.

Збройні сили України продовжують здійснювати періодичні рейди на лівий берег Дніпра з метою розвідки та фіксації позицій ворога. Це також може свідчити про відсутність повного контролю військами рф над узбережжям.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму тщоденному зведенні.

Так, 31 січня 2023 року українські війська здійснили рейд на лівий берег річки Дніпро. Геолокаційні знімки від 31 січня підтверджують присутність двох човнів на Дніпрі біля дельтових островів, що на південному заході від Херсона.

Російські джерела повідомили, що українські сили ненадовго висадилися поблизу та зайняли позиції в житловому районі на березі річки, перш ніж вогонь російської артилерії змусив українські сили покинути східний берег.

Один російський мілблогер стверджував, що українські сили розвідують позиції окупантів та, можливо, намагаються зафіксувати російські сили в Херсонській області, але не мають наміру створювати плацдарм на східному березі річки Дніпро.

В Американському інституті вивчення війни зазначають, що періодичні українські рейди на лівий берег Херсонської області продовжують демонструвати, що російські сили, ймовірно, не мають повного контролю над лівим узбережжям Дніпра.