Правоохоронці повідомили про підозру так званому “директору” Центрального ринку в Херсоні

07 Лютого 2023, 10:11

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Поліція Херсонської області повідомила про підозру Олександру Питомцю – так званому «директору» Центрального ринку в Херсоні. За співпрацю з російською окупаційною владою йому загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі, а також конфіскація майна.

Про інформує “Центр журналістських ртозслідувань” з посиланням на повідомлення Поліції Херсонської області.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона 65-річний чоловік добровільно погодився зайняти посаду «директора» «Центрального ринку» та організував роботу цього підприємства за економічними стандартами країни-агресора.

«Приступивши до виконання обов’язків, «керівник» ринку зареєстрував підприємство в незаконно створеній податковій інспекції та відкрив рахунки в одному з російських банків, змушував торговців сплачувати за оренду місць та вести торговельну діяльність виключно в російських рублях. Податки підприємство також сплачувало в російській валюті на рахунки окупантів», – йдеться в повідомленні поліції.

Мова йде про Питомця Олександра Миколайовича, колишнього директора ліквідованого в 2020 році міського комунального підприємства «Херсонський комунальний ринок» Херсонської міськради. Як зауважує “Центр журналістських розслідувань”, його свого часу називали «смотрящим» колишнього міського голови Херсона, а нині колаборанта Володимира Сальдо.

Також у “послужному списку” Олександра Питомця є кримінальна справа про хабарництво. У 2018 році він обвинувачувався в отриманні хабаря у 300 доларів від підприємця за сприяння в укладанні договору оренди торгового місця на очолюваному ним комунальному ринку.

«Центральний ринок», на який росіяни призначили «директором» Питомця, під час окупації правобережжя Херсонщини самі ж  і «віджали» у Херсонської обласної спілки споживчих товариств.

Тепер за співпрацю з російською окупаційною владою Олександру Питомцю загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі і конфіскація майна.