Оприлюднено документи командира росгвардійців, що влаштовували репресії в Херсоні

27 Лютого 2023, 12:35

Євгеній Панков.

Оприлюднено документи підполковника росгвардії Євгенія Панкова, який разом із своїм відділенням ОМОН влаштовував репресії мирних жителів Херсона під час окупації. Документи і особисті дані потрапили у відкритий доступ через недбалість і нехтування правилами кібербезпеки з боку окупанта.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

Підполковник Панков, командир групи красноярського ОМОНу, тероризував і катував мирне населення Херсона під час окупації. А зі звільненням обласного центру та приходом ЗСУ він разом із своїми підлеглими втік до росії.

Російський окупант не дотримувався інструкцій з особистої безпеки, тож український кіберспротив отримав доступ до особистої пошти Панкова та його дружини.

Відтак, дякуючи нехтуванню правил інформаційної безпеки Панковим, його особисті дані стали доступними для вивчення та притягнення його до відповідальності за злочини, скоєні його підрозділом в Україні:

У “Центрі національного спротиву” зауважують, що було оприлюднено лише ті особисті документи, які не містять таємниці. Більш цікаві матеріали передані відповідним структурам на ознайомлення.

Раніше повідомлялось, що у страху перед неминучим звільненням українських територій колаборанти евакуюються з Олешок та Скадовська до Криму.