Незважаючи на проблеми, до Високопілля повертаються жителі

08 Лютого 2023, 13:51

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

До звільненого селища Високопілля, що на Херсонщині, повертаються жителі. Цей процес триває, не дивлячись на проблеми, з якими люди стикаються, коли повертаються додому. Найбільші з них – зруйнована інфраструктура та замінування території громади.

Про це під час пресконференції місцевим журналістам повідомила голова Високопільської СВА Ганна Шостак-Кучмяк.

“Щодня повертаються люди, майже щодня ми фіксуємо повернення населення, бо бувають такі випадки, що у людей немає і умов проживання, але люди повертаються, пристосовуються, хочуть жити у своїх будинках.

Ми як влада спрацювали, щоб якомога більше забезпечити людей, наших жителів, ремонтними матеріалами, щоб можна було накрити покрівлі, які ще можна врятувати, відремонтувати. Більше двох тисяч будівельних ремонтних комплектів ми отримали, майже вся громада накрита ними”, – зазначила Шостак-Кучмяк.

Також голова Високопільської СВА повідомила, що відновлювати селище місцевим допомагають міжнародні гуманітарні організації.

“Дуже нам допомагають благодійники, самий перший, хто допоміг – це Міжнародний Комітет Червоного хреста. Вони перші направили в нашу громаду тисячу листів шиферу. Кожному хочеться допомогти, але це дуже мала кількість. Потім нам доправили 2700. Це знову ж таки не задовольняє потреби громади, але потроху, там, де можна швидко відремонтувати, привести до ладу будинок – ми цей матеріал роздаємо.

На сьогодні отримали 18 тисяч листів ОСБ. Залучили ініціативні групи громадян, які пройшли по оселях, подивились реальні потреби людей, і цілий тиждень видаємо ці листи ОСБ”, – підсумувала Шостак-Кучмяк.