На ТОТ росіяни почали штрафувати батьків за навчання їхніх дітей в українських школах

16 Лютого 2023, 12:01

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Українські діти на тимчасово окупованих територіях продовжують навчатись в українських школах онлайн, але росіяни всіялко намагаються силою припинити це й загнати школярів до осередків пропаганди “русского міра”. Тепер окупанти вдаються до штрафування батьків за навчання їхніх дітей в українських школах.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

Так, на тимчасово окупованих територіях росіяни створили так звані «комісії у справах нповнолітніх», які за допомогою фейкових судів виписують батькам штрафи за навчання дітей в українських школах.

Комісії влаштовують рейди, особливо за місцями проживання дітей, які пропускають багато занять в “російських школах”. Під час перевірок окупанти приділяють особливу увагу ноутбукам, планшетам, за якими може здійснюватись навчання дітей.

“Центр національного спротиву” зауважує, що російські школи на ТОТ мають суто пропагандистський характер й саме тому росіянам важливо обмежити доступ дітей до освіти та занурити у світ “русского міра”. У школах активно проводять русифікацію й нав’язування дітям  світогляду Кремля та його бачення історії.

Раніше повідомлялось, що за минулу добу росіяни 52 рази обстріляли Херсонщину.