На Херсонщині призначена окупантами гауляйтерка села Чорнянка здає своїх односельців військовим рф

26 Лютого 2023, 14:27

Колаборантка Катерина Тесля. Фото: gostinaya.net.

Колишня фельдшерка Катерина Тесля, а нині призначена російськими окупантами гауляйтерка села Чорнянка Таврійської міської територіальної громади Каховського району, що на лівобережній частині Херсонщини, активно співпрацює з окупантами і здає їм своїх односельців, а також допомагає грабувати майно громади.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

За словами жителів Чорнянки, Тесля Катерина Йосипівна, 4 травня 1971 року народження, з самого початку окупації перейшла на бік ворога.

«Її ніколи в селі не любили, тому її своєю помічницею взяв один із депутатів Таврійської міської ради з сусіднього Кам’янського старостату. Депутати з Чорнянки брати її до себе не хотіли. Катерина Тесля була членкинею виконавчого комітету Чорнянської сільради останнього, сьомого скликання. Колись вона працювала фельдшеркою в сільській амбулаторії, а останнім часом була на пенсії», – розповідають односельчани колаборантки.

Допомагати росіянам формувати окупаційну владу в Чорнянці Катерина Тесля почала ще у червні 2022 року після того, як весь апарат старостату відмовився працювати на ворога. Згодом вона почала роздавати так звану російську «матеріальну допомогу», «гуманітарку» і «пенсії».

Також Катерина Тесля допомагала російським окупантам грабувати майно громади, а нині займається заселенням військових до покинутих будівель, власники яких виїхали з окупації на підконтрольну українському уряду територію.

Раніше повідомлялось, що лікарні Херсона отримали сучасне медичне обладнання від ВООЗ.