Колаборант з Криму очолив окупаційний “Херсонський обласний суд”

03 Лютого 2023, 13:35

Колишній суддя Сакського міського районного суду Антон Власенко Фото: saki-pressa.ru.

Антона Власенка, колишнього суддю Сакського міського районного суду АР Крим призначено головою головою окупаційного «Херсонського обласного суду».

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Власенко Антон Павлович, у минулому суддя Сакського міськрайонного суду АР Крим, перейшов на службу до російських окупантів у 2014 році. В Україні він є обвинуваченим у кримінальному провадженні про державну зраду.

На момент призначення на окуповану частину Херсонщини, Власенко був головою «Сакського районного суду РК РФ»

Так званий «Херсонський обласний суд» (ИНН 9500011649) — другий окупаційний «суд», створений росіянами на новозахоплених територіях півдня України. Хоча гауляйтер Сальдо обіцяв перші рішення фейкових «судів» вже у січні та розраховував на допомогу кримських колаборантів.

«Судді, які тут працювали за часів України, погано знайомі з російським законодавством, якщо не сказати, що вони його не знають зовсім. Тому ми підшукуємо зараз фахівців. Найближчий до нас Крим, їм ближче до нас приїхати», — сказав Сальдо.

Окупаційний «Херсонський обласний суд» зареєстрований за адресою: м. Генічеськ, вул. Братів Коваленків, б. 66, у будівлі захопленого Генічеського районного суду Херсонської області.

Генічеський районний суд. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Раніше повідомлялось, що швейцарська компанія-виробник машин для розмінування допоможе з очищенням звільнених територій України від вибухонебезпечних предметів.