Колаборант Сальдо погрожує херсонським музейникам, які рятують залишки пограбованої колекції

09 Лютого 2023, 12:02

Будівля Херсонського художнього музею після обстрілів російськими військами.

У так званого “губернатора” Херсонської області почались чергові проблеми з пам’яттю. Цього разу він забув, що Херсонський обласний краєзнавчий та Художній музеї були пограбовані росіянами перед втечею з Херсона та заявив, що українська влада зараз намагається “вивезти з них цінності”. Також Сальдо відкрито погрожує херсонським музейникам, когтрі намагаються врятувати залишки колекції.

Про це сам колаборант заявив в ефірі російських ЗМІ.

“Українська влада намагається вивозити культурні цінності, що ще залишились в херсонських музеях. Ми коли “евакуацію” проводили, звичайно, все вивезти не змогли. Там багато цінностей залишилось. Хоча багато не такого цікавого, але, наприклад, в Літературному музеї є прижиттєвий портрет Петра І – це вже, звичайно, раритет”, – зазначив Сальдо.

Також колаборант відкрито погрожує співробітникам музеїв та волонтерам, котрі допомагають зараз врятувати залишки пограбованих росіянами колекцій цих установ.

“Всі ті, що показують, де що лежить в музеях, ці “активісти” херсонські, вони бояться, що ми повернемось. Ми не будемо такими мстивими ідіотами, як вони, але ті, хто справді брав участь у розвалі музею, будуть за свої дії відповідати”, – погрожує Сальдо.

Стенди в Херсонському обласному краєзнавчому музеї після так званої “евакуації” цінностей росіянами.

У свою чергу, так званий “губернатор Херсонщини” мовчить про те, що саме росіяни пограбували найбільші херсонські музеї. До окупованого Криму було вивезено усі найцінніші експонати з Краєзнавчого та Художнього музеїв міста. Також Сальдо чомусь мовчить про постійні обстріли з приміщень цих музеїв з боку росіян.