Херсонці почали отримувати електронні сертифікати, за допомогою яких вони зможуть зробити покупки в супермаркетах

10 Лютого 2023, 15:17

Жителі міста Херсон, разом з традиційною гуманітарною допомогою, почали отримувати також так звані “електронні сертифікати”, за допомогою яких вони зможуть зробити покупки у мережах супермаркетів “Сільпо” та “АТБ”. На кожному такому сертифікаті буде по 500 гривень. Сповіщення, що сума нарахована, приходять містянам у вигляді SMS-повідомлень.

За коментарем ми звернулись до заступника голови Херсонської МВА з гуманітарних питань Антона Єфанова.

“Дійсно, саме сьогодні такі сертифікати почали надходити до херсонців. Це аналог тієї ж гуманітарної допомоги, але у грошовому еквіваленті. Просто бувають випадки, коли людям вистачає, наприклад, їжі, проте конче необхідні засоби гігієни. Вони можуть самі обрати з допомогою цих сертифікатів у супермаркеті те, що їм найбільш потрібне та розрахуватись на касі завдяки індивідуальному коду”, – зазначив Єфанов.

Від сьогоднішнього дня, SMS-повідомлення мають отримати усі херсонці. Сума кожного сертифікату становить 500 гривень. Попередньо цю виплату нараховуватимуть раз на місяць. Щоб розрахуватись за ці віртуальні кошти, треба просто показати смс з кодом на касі.

Якщо таке повідомлення не надійде до 20 лютого, слід подати заявку на отримання сертифікату в найближчому пункті видачі гуманітарної допомоги або Пункті Незламності.

“Хочу попередити, що розрахуватися одним сертифікатом можна лише один раз. Не вийде розділити плату на кілька разів. Крім того, покупки треба зробити на суму, максимальну наближену до 500 гривень, але не більше. Перший етап видачі сертифікатів триватиме до 20 лютого. Отримати ці кошти може кожен херсонець. Це перша така практика для нашої країни, тому ми активно працюємо над її оптимізацією для наших містян”, – підсумував Єфанов.

Наші кореспонденти з Херсона повідомляють, що на касах у супермаркетах почали з’являтись перші місцеві жителі, котрі роблять покупки саме за такими сертифікатами. Продавчиня однієї з кас у місцевому супермаркеті “АТБ” розповіла, що сьогодні, 10 лютого 2023 року, сертифікати використали вже кілька херсонців.

Також працівники супермаркету зазначають, що у них з’являться консультанти, які допомагатимуть людям використовувати електронні сертифікати.