Херсонському колаборанту миколаївський суд дозволив вийти під заставу

17 Лютого 2023, 12:22

Колаборант Вадим Штепенко. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Херсонському колаборанту, колишньому чиновнику Херсонської ОДА Вадиму Штепенку, Центральний районний суд міста Миколаєва дозволив вийти під заставу у 800 тис. гривень. Вадим Штепенко співпрацював з російськими окупантами та був затриманий СБУ.

Про це повідомляє видання “МОСТ” з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

15 лютого 2023 року Штепенка було затримано співробітниками СБУ в Херсоні за підозрою у державній зраді.

Вадим Штепенко під час тимчасової окупації Херсона росіянами добровільно пішов на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора та проваджував господарську та інформаційну діяльність в інтересах рф.

Компанія Штепенка захопила всі рекламні площі у місті, які до того належали різним підприємцям.

Приватне підприємство, яке належало Вадиму Штепенку, власник переоформив відповідно російського законодавства та виконував контракти і замовлення незаконної адміністрації.

На базі рекламного агентства Штепенка було організовано друк та розміщення рекламної агітаційної проросійської продукції у Херсоні.

Крім того, за даними слідства, Штепенко виконував замовлення фейкової «ректорки ХГУ» Тетяни Томіліної щодо підготовки агітаційної літератури для проведення фейкового «референдуму» на території Херсонської області.

Вчора, 16 лютого 2023 року, обираючи запобіжний захід, миколаївський суддя відправив Штепенка до СІЗО, але передбачив можливість внесення застави у сумі 800 тис. гривень.

Однак, як зауважує “МОСТ”, частини 4 та 6 ст. 111-1 КК України не передбачають альтернатив.