Гуманітарну допомогу хоча б один раз отримали 54 тисячі херсонців – міська влада

18 Лютого 2023, 13:01

Черга за гуманітарною допомогою в Херсоні. Фото: "IPC-Південь".

Переважна більшість херсонців, що залишаються в місті, хоча б один раз отримали гуманітарну допомогу від держави або від волонтерських фондів або міжнародних партнерів. У міській владі нарахували 54 тисячі херсонців, що отримали гуманітарку при приблизно 60 тисячах жителів, що залишаються в місті.

Про це нашим кореспондентам повідомив заступник голови Херсонської МВА Антон Єфанов.

“В наших гуманітарних центрах зараз працюють електронні програми, які фіксують кожного отримувача гуманітарної допомоги. На сьогодні до цієї програми внесено вже більше 54 тисяч людей – жителів міста Херсон, які хоча б один раз отримували ту чи іншу гуманітарну допомогу. Це зроблено для двох речей. По-перше, ми зможемо відзвітувати, скільки чого і кому ми видали. Плюс ми фіксуємо, що саме ми видаємо кожній людині, щоб не повторюватись”, – зазначив Єфанов.

Також повідомляється, що жителі міста Херсон, разом з традиційною гуманітарною допомогою, почали отримувати також так звані “електронні сертифікати”, за допомогою яких вони зможуть зробити покупки у мережах супермаркетів “Сільпо” та “АТБ”. На кожному такому сертифікаті буде по 500 гривень. Сповіщення, що сума нарахована, приходять містянам у вигляді SMS-повідомлень.

“Дійсно, саме сьогодні такі сертифікати почали надходити до херсонців. Це аналог тієї ж гуманітарної допомоги, але у грошовому еквіваленті. Просто бувають випадки, коли людям вистачає, наприклад, їжі, проте конче необхідні засоби гігієни. Вони можуть самі обрати з допомогою цих сертифікатів у супермаркеті те, що їм найбільш потрібне та розрахуватись на касі завдяки індивідуальному коду”, – повідомив Антон Єфанов.

Раніше повідомлялось, що екскерівнику відділу сервісного центру МВС в Херсонській області повідомлено про підозру.