Двох колаборанток з Херсонщини судитимуть за співпрацю з ворогом

14 Лютого 2023, 12:44

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно ще двох жительок Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура на своїй сторінці в соцмережі.
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну колишня начальниця одного з відділів Херсонської міської ради пішла на співпрацю з ворогом та добровільно обійняла посаду так званого «директора Центру зайнятості населення м. Херсон».
Обвинувачена підбирала працівників до фейкового органу влади, займалась працевлаштуванням місцевого населення до інших органів, створених окупаційною владою, а також проводила співбесіди з роботодавцями від країни-агресора.
Інша обвинувачена стала так званою «начальницею відділу по справам освіти, молодіжної політики, культури і спорту військово-цивільної адміністрації Голопристанської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».
На псевдопосаді вона впроваджує освітній процес за “російськими стандартами”, а також виконує інші організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
За вчинене обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.