Зупинити наступ ЗСУ на Херсонщині намагались російські військові-полярники

17 Січня 2023, 14:12

Розвідники "Арктичної" бригади. Фото з відкритих джерел

У бойових діях на Херсонщині під час українського наступу росіяни  задіяли своїх військовослужбовців з 80-ї окремої “Арктичної” мотострілкової бригади. Цей військовий підрозділ є досить специфічним та спеціалізується на діяльності в умовах вкрай низьких температур. Самі росіяни зазначають, що, окрім звичайної для їхньої армії техніки, “полярники” використовують також снігоходи, собачі упряжки та сані з оленями.

Військовослужбовці “Арктичної” бригади.

Інформація про загиблих “полярників” почала з’являтися в російських соцмережах. Так, одного з них, капітана Ісрафила Магомедова, було нагороджено посмертно зіркою “Героя росії” саме за бої на Херсонщині.

Російська влада, згідно з відкритими джерелами, визнала втрату 5 військових з Арктичної бригади у ході війни з Україною. Так, сержант Іван Кабанов загинув 15 жовтня, в один день з Магомедовим, тобто, ймовірно цей “полярник” також намагався зупинити український наступ на Херсонщині.

80-а “Арктична” бригада (в/ч 34667) була створена у 2014 році та стала складовою частиною 14-го армійського корпусу об’єднаного стратегічного командування “Північний флот” рф. Її завданням є “забезпечення економічної безпеки та захисту інтересів Російської Федерації в Арктичній зоні”. Військовослужбовці розвідувальної роти цієї бригади відпрацьовують тактичні елементи ведення рейдових дій в арктичних умовах з використанням транспортних засобів корінних народів Крайньої Півночі — оленячих та собачих упряжок.

На Херсонщині “полярників” використовували, передусім, для боротьби з української технікою, адже загиблий Ісрафил Магомедов був командиром протитанкового взводу.