Жителі мікрорайону Острів щоденно отримують гаряче харчування

22 Січня 2023, 13:37

Роздача гарячих обідів на Острові. Фото IPC-Херсон

Жителі херсонського мікрорайону Острів, що є одним з найбільш постраждалих від обстрілів росіян, щодня отримують гарячі обіди. Готують їх представники міжнародних гуманітарних організацій разом з місцевими волонтерами.

Один з пунктів видачі допомоги відвідали кореспонденти “IPC-Херсон”.

“Людей їде до нас дуже багато. Щодня ми роздаємо по кілька сотень таких продуктових наборів. Є люди, що не бажають виїжджати, не дивлячись на постійні обстріли. Для них роздача гарячих обідів є дуже важливою”, – зазначає волонтерка Тетяна Плотнік.

Черга за гарячими обідами. Фото: “IPC-Херсон”.

“Їжу привозять стабільно щодня. Сьогодні – гречка та котлети. Нам, пенсіонерам, це дуже допомагає, адже майже всі магазини у нас на Острові зараз зачинено. Пенсію ми отримуємо, та проблема її зняти з рахунків, адже банкомати тут не працюють”, – розповідає місцева жителька, пані Надія.

За словами голови Херсонської міської військової адміністрації, у місті дефіциту в продуктах на сьогодні немає. Окрім гарячих обідів, херсонці стабільно отримують також продуктові набори та гуманітарну допомогу.

“Є відпрацьована система видачі цієї допомоги на кожен пункт видачі. Там працюють наші волонтери. Продуктами люди забезпечені. Створена централізована система обліку людей, які цю допомогу отримують. Цю систему ми взяли в Кривому Розі. Не скажу, що все дається просто, та ми вчимося на своїх же помилках і працюємо далі”, – розповіла в коментарі нашому виданню Галина Лугова.

Раніше повідомлялось, що ректор ХДАЕУ оприлюднив документи зі списками працівників-колаборантів.