Заступником голови Херсонської МВА призначили співзасновника проросійської ГО Антона Єфанова

18 Січня 2023, 23:20

Антон Єфанов. Фото: "Центр журналістських розслідувань".

Херсонця Антона Єфанова призначено заступником голови Херсонської міської військової адміністрації. До цього він очолював Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також був співзасновником проросійської громадської організації “Князь Потьомкін”.

Про це повідомляє  видання “МОСТ” з посиланням на самого Єфанова.

У військовій адміністрації він займатиметься питаннями гуманітарної допомоги. Це, в принципі, і є його спеціалізацією. У 2014-му він став одним зі співавторів проєкту з розселення в Херсоні сімей переселенців з Донбасу та Криму. Тоді проєкт отримав чималий грант від Євросоюзу. Докладніше про його реалізацію читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань.

У 2016 році Єфанов разом із ще двома херсонцями став співзасновником Громадської організації “Князь Потьомкін”, що проіснувала до 2020 року.

Чим саме займалась ця ГО – невідомо, та цікавими є особи, що разом з Єфановим цю організацію очолювали. Серед них – Ігор Полєвіков, що паралельно співпрацював з організацією ХГОО “Русский культурный центр” та, будучи директором однієї з музичних шкіл, проводив щороку в обласному центрі фестиваль “Бархатний сезон”, який спонсорувався фондом «Русский мир». Після окупації Херсона Ігор Полєвіков радо пішов на співпрацю з росіянами та був призначений директором херсонського “Палацу молоді та студентів”.

Ще одним співзасновником ГО “Князь Потьомкін” є Вадим Ільмієв, що неодноразово невдало балотувався до Херсонської міської ради спочатку від “Союзу Лівих Сил”, а потім від “Блоку Володимира Сальдо”. Після окупації, як і Полєвіков, Ільмієв одразу підтримав росіян. Згодом його призначили “Міністром охорони здоров’я” окупованої частини Херсонщини.

Вадим Ільмієв, “Міністр охорони здоров’я”. Фото з відкритих джерел від 18 січня 2023 року.

Окрім зазначених колаборантів, Антон Єфанов близько знайомий з “Заступником голови Уряду” Херсонщини Сергієм Черевком та з “Міністром інформаційної політики” окупованих територій Херсонщини Євгеном Бриковим. На це вказують фото з соцмереж Єфанова.

Фото зі сторінки Антона Єфанова, датоване 2016 роком. На ньому – Сергій Черевко.

Херсонці в соцмережах висловлюють здивування такою кадровою політикою міської влади, вказуючи на минулу співпрацю Єфанова з проросійськими політиками та колаборантами.