Заступник голови Херсонської МВА Антон Єфанов прокоментував своє керівництво у ГО “Князь Потьомкін”

24 Січня 2023, 12:59

На фото: Антон Єфанов. Фото: "IPC-Херсон".

Херсонець Антон Єфанов, якого нещодавно було призначено заступником голови Херсонської МВА з гуманітарних питань, прокоментував кореспонденту нашого видання свою участь у громадській організації “Князь Потьомкін”, співзасновником якої Єфанов являється. Саму ГО було закрито у 2020 році, проте цікавими є особи, що разом з Антоном Єфановим її очолювали. Це – колаборанти Ігор Полєвіков та Вадим Ільмієв. Останній зараз є “Міністром охорони здоров’я” окупованої частини Херсонщини.

Резонансу це питання набуло, адже Ігор Полєвіков у часи директорства у “Князі Потьомкіному”, займався активною проросійською діяльністю, отримуючи кошти на це від фонду «Русский мир».

“Я дійсно довго працюю в Херсонській міській раді, а Полєвіков був свого часу начальником відділу культури. Якихось особливо дружніх відносин у нас не було. В 16-му році у нього з’явилась ідея створити якусь там громадську організацію. Мені було цікаво, що вони там у цій організації робитимуть, тому я долучився, проте ця ГО не працювала жодного дня, ніякої діяльності не проводила взагалі”, – заявив Антон Єфанов.

Сам заступник голови МВА наголошує, що ніколи не приховував членство у цій ГО та жодної проросійської діяльності, не зважаючи на її назву, члени “Князя Потьомкіна” не проводили.

“Я цього не приховував, бо це безглуздо, адже щороку я подаю декларацію і в деклараціях це зазначено. У 20-му році Полєвіков звернувся до мене з проханням закрити організацію. На цьому вся діяльність і закінчилась. В статуті організації не було прописано ніякої там проросійськості чи імперськості”, – зазначив Єфанов.

Слова Єфанова про те, що на сьогодні діяльність цієї громадської організації припинено, підтверджують дані з державних реєстрів.

У військовій адміністрації він займатиметься питаннями гуманітарної допомоги. Це фактично і є його спеціалізацією. У 2014 році він став одним із співавторів проєкту з розселення у Херсоні сімей переселенців з Донбасу та Криму. Тоді проєкт отримав чималий грант від Євросоюзу. Докладніше про його реалізацію читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань.