Юрій Ромаскевич став членом КПРФ та роздає російську гуманітарку

05 Січня 2023, 13:33

Росіяни створюють на окупованій частині Херсонщини розгалужену мережу своїх політичних партій. Слідом за провладною “Єдиною росією” окупанти відкрили в Генічеському районі регіональне представництво Комуністичної партії рф.  Приєднатися до КПРФ виявили бажання 16 херсонців, серед яких доволі відомі особи. Наприклад, “червоний” партквиток отримав Головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, котрий ще з липня активно співпрацює з окупантами.

Про це повідомляють на сайті КПРФ.

Ромаскевич, за словами росіян, став членом регіонального комітету КПРФ та делегатом першого з’їзду цієї політичної сили від  Херсонщини, що відбувся в окупованому Криму. Це підтверджують і фото, що розміщені в цій публікації.

Юрій Ромаскевич та Казбек Тасаєв. Фото: сайт КПРФ.

На з”їзді також були присутні російські високопосадовці-комуністи. Серед них – Казбек Тасаєв, депутат російської Держдуми, відомий своєю антиукраїнською позицією. 

Під час “з’їзду” також були озвучені ідеологічні засади майбутньої діяльності херсонських прихильників комуністичної теорії. Так, одним з головних постулатів для них має стати твердження, що “територія Новоросії та Криму – споконвічно російські землі, які сьогодні по праву увійшли до складу Російської Федерації”.

Разом з Ромаскевичем членом КПРФ став також колишній голова селища Стрілкове Олександр Пономарьов. Про це свідчать дані з сайту КПРФ та фото з комуністичних зустрічей.

Олександр Пономарьов та Казбек Тасаєв. Фото: сайт КПРФ.

До цієї цікавої компанії долучився і директор дитячо-юнацького клубу моряків при Херсонській міській раді Юрій Шашков. Він, як виявляється, також є палким прихильником комуністичних ідей.

Список членів КПРФ з Херсонщини.

Нові члени КПРФ вже займаються активною діяльністю. Так, 30 грудня Ромаскевич роздавав російську гуманітарну допомогу  жителям окупованого Скадовська.

Юрій Ромаскевич та Юрій Шашков разом з російськими “казаками” в окупованому Скадовську. Фото з відкритих джерел.

Якщо Олександр Пономарьов ще з 2014 займав латентну проросійську позицію, то співпраця з росіянами Юрія Ромаскевича для багатьох херсонців стала досить неочікуваною. Свій колабораціонізм Головний державний санітарний лікар Херсонської області засвідчив  30 липня, взявши участь у пропагандистському форумі «Мы вместе с россией», який окупанти провели у Херсоні.