Судитимуть жительку Каховки, яка очолила окупаційне управління освіти на Херсонщині

11 Січня 2023, 15:09

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Каховчанку, яка очолила окупаційне управління освіти на Херсонщині та сприяла впровадженню у навчальних закладах стандартів освіти рф. Прокурори Херсонської обласної прокуратури та Каховської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Каховки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура на своїй сторінці в соцмережі.
Слідством установлено, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачена підтримала окупаційний режим країни-агресора та почала співпрацювати з ворогом.
Мова йде про колаборантку Махньову Ірину Євгеніївну.
У квітні 2022 року вона добровільно погодилася на пропозицію представників окупаційної влади та зайняла посаду так званого «начальника відділу освіти, спорту, культури та молоді військово-цивільної адміністрації міста Каховка».

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

 

На фото: Ірина Махньова. Фото: відкрите джерело з Мережі.

На псевдопосаді обвинувачена «призначала» на посади директорів шкіл, які погодились підпорядковуватись окупаційній адміністрації та проводила інвентаризацію матеріальних цінностей закладів середньої освіти. Також обвинувачена допомагала окупаційній владі впроваджувати на території області навчальний процес за стандартами освіти рф.
Наразі обвинувачену оголошено у розшук, зазначають у відомстві.