Росіяни збільшують зарплати лікарям, щоб заохотити їх приїздити на ТОТ України

20 Січня 2023, 13:43

Через спротив місцевих медиків і масову відмову співпрацювати з окупантами, росіяни змушені вдаватись до заохочення своїх лікарів приїздити на тимчасово окуповані території України, збільшуючи їм заробітну плату.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

На тимчасово окупованих територіях російські окупанти потерпають від шаленого дефіциту кадрів, особливо щодо лікарів. Серед тих медиків, котрі не покинули ТОТ, більшість чинять спротив окупантам і не підписують договори з росіянами, проте намагаються лікувати місцеве населення. Деякі з них працюють і поза межами лікарні.

Та через загострення росіянами гуманітарної кризи на ТОТ, зростає смертність серед цивільного населення, що значно підвищує градус соціальної напруги. У тому ж числі суттєво знизилась якість медичного обслуговування через перепрофілювання цивільних лікарень під військові шпиталі.

Окупанти вже налагодили систему так званих відряджень російських лікарів на ТОТ України, проте кількість охочих не достатня. Тому росіяни вимушені запровадити додаткові виплати від 4.5 тис. до 18 тис. рублів тим фахівцям, що незаконно перебувають на ТОТ.

Як зазначають у “Центрі національного спротиву”, виплати будуть виконуватися коштом пенсійного фонду рф.

Раніше повідомлялось, що в Херсоні на сьогодні залишається понад 4 тисячі дітей.