Росіяни загострюють гуманітарну кризу на ТОТ, щоб змусити людей отримати паспорт рф

18 Січня 2023, 11:50

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Росіяни на тимчасово окупованих територіях планомірно блокують видачу коштів населенню без російського паспорта, а також погрожують виселенням з квартир. Таким чином, загострюючи гуманітарну кризу, окупанти змушують людей отримувати паспорти рф.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

Для того, щоб виконати вимоги з паспортизації тимчасово окупованих територій, росіяни вдаються до загострення гуманітарної кризи. Окупанти намагаються максимально блокувати зняття гривні з українських карток. У першу чергу, це вдарить по людях, які отримують пенсію та соцвиплати.

При знятті гривні посередники стягують близько 15-20%. Для того, щоб дедалі більше витіснити гривню, росіяни її заборонили “офіційно” з 1 січня, після чого розпочали рейди на малий бізнес.

За відсутності гривні окупанти змушують людей брати виплати від рф. Це 4000 та 10 000 рублів, проте й цю “допомогу” можна отримати лише за наявності російського паспорта.

Як зазначають у “Центрі національного спротиву”, у багатьох населених пунктах на ТОТ виплати від рф давно обмежили, а насправді розікрали. Проте пенсіонери змушені стояти в чергах за подачкою від росіян, адже їм погрожують конфіскацією житла за несплату комунальних послуг.

З іншого боку, попри тиск, який чинять росіяни, жителі окупованих територій Херсонщини, зокрема, продовжують користуватись українською валютою, і ті, у кого залишились заощадження, не поспішають обмінювати їх на рублі.