Російські окупанти направляють до лікарні у Скадовську хворих з лівобережної Херсонщини

30 Січня 2023, 11:01

Скадовська центральна міська лікарня. Фото: відкриті джерела.

Російські загарбники поки не розікрали обладнання із Скадовської лікарні. Заклад продовжує працювати і приймати хворих з інших прибережних населених пунктів лівобережної частини Херсонської області.

Про це інформує “Центр журналістських розслідувань” з посиланням на повідомленння міського голови Скадовська Олександра Яковлєва.

Інформація про розкрадання російськими загарбниками комунального некомерційного підприємства «Скадовська центральна міська лікарня» не відповідає дійсності. Заклад продовжує свою роботу, наскільки це можливо в умовах окупації.

Міський голова Скадовська розповів, що після поширення “Центром національного спротиву” інформації про вивезення всього обладнання зі Скадовської лікарні російськими військовими він зв’язався з людьми, які залишаються в окупованому місті.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Достеменно відомо, що окупанти провели в лікарні «аудит», описали все наявне там майно. Але, за моєю інформацією, вони нічого звідти не вивозили», – зазначив Олександр Яковлєв.

За його словами, зараз лікарня в Скадовську працює «настільки, наскільки це можливо». Головні проблеми у закладі нині –це  нестача медичних препаратів і дефіцит медичних кадрів, частина з яких виїхала з окупації.

До Скадовська зараз спрямовують на лікування хворих з Олешок, Каховки, Нової Каховки. За словами пацієнтів, крапельниці, ліжка та інше обладнання там є в наявності.

Раніше російські окупанти примусово закрили центральні міські лікарні в Новій Каховці і Каховці. Також вони оголосили про закриття лікарень в Олешках Херсонського району, Верхньому Рогачику, Горностаївці та Великій Лепетисі Каховського району і Голій Пристані Скадовського району на лівобережній Херсонщині.