Поліція викрила чергових колаборантів на Херсонщині

10 Січня 2023, 13:07

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Поліція продовжує викривати колаборантів на Херсонщині. Загалом же правоохоронцями було відкрито 25 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф та їх поплічників на Херсонщині за минулу добу.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці в соцмережі.

Так, під час проведення стабілізаційних заходів у с. Комишани, с. Приозерне та смт. Білозерка працівники поліції встановили особи чотирьох підозрюваних у колабораційній діяльності, які після незаконної реорганізації медичного закладу продовжили співпрацювати з окупаційною владою та отримували заробітну плату в рублях.
На причетність до колабораційної діяльності перевіряється керівник дитячо-юнацького клубу, який у період окупації Херсона здійснював діяльність закладу за стандартами країни-агресора.
Під час проведення стабілізаційних заходів у Херсоні викрито подружжя, яке активно підтримувало окупаційну владу та закликало містян голосувати на псевдореферендумі за приєднання Херсона до складу рф.
Також було викрито колаборанта у с. Любимівка Бериславського району. Попередньо встановлено, що у період окупації населеного пункту військовими рф 63-річний місцевий житель здійснював підприємницьку діяльність разом з представниками злочинної влади та активно сприяв загарбникам.
За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України, зазначають у відомстві.