За минулу добу поліція відкрила 17 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині

03 Січня 2023, 12:06

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Правоохоронці продовжують фіксувати факти воєнних злочинів російської армії на території Херсона та області. Так, за минулу добу було відкрито 17 кримінальних проваджень.

Про це повідомдляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці в соцмережі.

Так, мирні населені пункти Херсонської області ворог атакував зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів та танків. Під ворожим обстрілом вкотре опинилися громади Бериславського та Херсонського районів, у с. Львове під час обстрілу загинув 50-річний чоловік.
Місто Берислав російська армія обстріляла з танків, там пошкоджені ринок та багатоповерховий будинок, де поранено 5 жителів, у всіх мінно-вибухові травми, вогнепальні осколкові поранення обличчя, грудної клітини, черевної порожнини, переломи, у 50-річного чоловіка травматичні ампутації кінцівок.
Майже цілодобово армія рф обстрілювала передмістя Херсона, у смт. Антонівка пошкоджено магазин та отримав осколкові поранення 46-річний чоловік. В самому обласному центрі пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, магазини, офісні приміщення у центрі, мікрорайонах ХБК та Корабел. Під час обстрілу з РСЗВ прибережного району міста снаряд потрапив у квартиру п’ятиповерхівки, 59-річна господарка загинула, 62-річний чоловік отримав поранення.
Поліцейські та вибухотехніки працювали на місцях подій, збирали речові докази, документували кожен факт російської агресії проти мирного населення та розпочали 17 кримінальних проваджень за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, зазначають у відомстві.