Окупанти на ТОТ змушують українців отримувати російські “номерні знаки”

16 Січня 2023, 11:02

Фото: "Центр національного спротиву".

На тимчасово окупованих територіях росіяни змушують людей перереєстровувати автомобілі та отримувати нові “номерні знаки”. Проте, попри погрози з боку росіян, місцеве населення відмовляється від перереєстрації.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

Ще з літа минулого року окупанти на ТОТ змушують українців отримувати російські “номерні знаки”. Проте місцеві саботують процес перереєстрації. Натомість, окупанти використовують свої траиційні методи – шантаж та погрози.

Згідно кремлівського сценарію, Запорізька та Херсонська область мали стати Таврійською губернією й увійти до складу рф напряму, як було під час окупації Криму. Тому важливим моментом є створення картинки масової підтримки населенням окупації.

Одним з таких кроків є наліпка TVR на автомобільні номери. Для їх поширення окупаційне бандформування “Державна автомобільна інспекція” зупиняє авто в Мелітополі й виписує штрафи за різними, в тому числі надуманими, причинами. Уникнути штрафу можна лише за умови прикріплення колаборантської наліпки замість UA. Тому на блокпостах росіяни змушують водіїв заклеювати український прапор на номерах та вимагають усної обіцянки перереєстрації транспорту.

Та загалом ситуація в окупантів не найкраща, місцеві жителі намагаються чинити спротив цим вимогам. Найбільша кількість автомобілів на “новій реєстрації” – це викрадені окупантами авто на які вони ставлять номери, щоб виконувати вимоги москви.

Раніше повідомлялось, що росіяни збільшують темпи депортації українців з ТОТ під приводом “евакуації”.