Населення Херсона зменшилось в 5 разів у порівнянні з довоєнними показниками

03 Січня 2023, 12:21

В Херсоні на сьогодні постійно проживає приблизно 50 – 60 тисяч містян, і ця цифра весь час зменшується через постійні обстріли міста армією рф. Люди, намагаючись убезпечити себе та близьких, постійно виїжджають, що негативно впливає на демографічну ситуацію в регіоні.

Про це, відповідаючи на питання місцевих журналістів, розповіла очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

“З 12-го листопада ми одразу ж почали збір даних про кількість людей, що залишились у місті. Було завдання головам ОСББ, керівникам районних рад, старостам відповідних округів подати цю інформацію. В результаті ми отримали 88 тисяч, але коли почали вносити ці дані до реєстрів, то вийшли на абсолютну цифру – 66 800 людей. Це включаючи і дітей, і пенсіонерів”, – зазначила Галина Лугова.

Галина Лугова. Фото: “IPC-Херсон”.

Звичайно, враховуючи те, що Херсон знаходиться під постійними обстрілами росіян, кількість населення поступово зменшується, адже люди залишають обласний центр, побоюючись за своє життя. Тож, відповідно, на сьогодні кількість жителів у місті може бути навіть меншою за 50 тисяч. 

“Після кожного обстрілу ситуація з виїздом жителів пожвавлюється. Після жертв серед мирного населення 24 грудня цей процес прискорився максимально. Багато людей виїжджає і кількість херсонців зменшується майже щодня”, – підсумувала очільниця Херсонської МВА.

Зазначимо, що в Херсоні станом на початок 2022 року проживало близько 280 тисяч осіб, тож за час після початку повномасштабного вторгнення росіян кількість містян зменшилась приблизно у 5 разів.