На Херсонщині триває ремонт пошкоджених будівель, відновлення електропостачання та мобільного зв’язку

04 Січня 2023, 16:21

Фото: Херсонська ОВА.

На Херсонщині тривають заходи з відновлення цивільної інфраструктури, ремонту пошкоджених російськими обстрілами будівель, відновлення електропостачання та мобільного зв’язку, щоб повернути нормальне життя на звільнені території області.

Про те, що було зроблено за 3 січня, повідомляє Херсонська ОВА у своєму Telegram-каналі.

Так, фахівцями Vodafone було відновлено роботу 2 базових станцій: у Корабельному районі Херсона та у селищі Велика Олександрівка Бериславського району. Нині на звільненій Херсонщині працює 193 базові та 2 пересувні станції.

Для відновлення світла на Херсонщині працює 26 бригад – це 106 робітників та 37 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Берислав, Архангельське, Мар’янське, Любимівку, Велику Олександрівку, Херсон та Благодатне.

Дорожники облаштували тимчасову переправу через річку Інгулець, що сполучає села Архангельське та Зарічне. Переправа має довжину 60 метрів та ширину – 8 метрів.

Над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювало 53 особи з ХОКАРС, ДСНС, Нацгвардії та КП “Парки Херсона”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 3 адресами. Загалом закрито OSB-листами 165 пошкоджених вікон та 1 двері, з них 145 вікон – у обласній дитячій клінічній лікарні. Також фахівці надали 30 OSB-листів для ремонту залізничного вокзалу.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 7 гектарів територій, вилучили 41 вибухонебезпечний предмет. Піротехніки ДСНС обстежили майже 10 гектарів територій, вилучили та знешкодили 56 вибухонебезпечних предметів.

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади відвідали Нововоскресенське, Новопетрівку та Архангельське. Загалом медпрацівники оглянули майже 100 осіб.

40 тонн палет для твердопаливних котлів привезли в один із закладів охорони здоров’я Херсона з Латвії.

Раніше повідомлялось, що через катівні росіян пройшло більше тисячі херсонців. Доля багатьох з них досі не відома.