Херсон забезпечено теплом на 80%. Найбільші проблеми з опаленням у мікрорайоні Острів

22 Січня 2023, 12:34

Херсонці очікують на роздачу гарячого харчування в мікрорайоні Острів

Херсонський мікрорайон Острів продовжує залишатись без опалення і відновити його буде неможливо, поки росіяни не припинять обстрілювати об’єкти цивільної інфраструктури. Загалом ситуація в місті досить складна і деякі райони досі залишаються без електропостачання.

Про це креспондентам “IPC-Херсон” розповіла голова Херсонської МВА Галина Лугова.

“Починаючи з 11 листопада не було ні світла, ні води, ні газопостачання, не працювала каналізація. Одним словом, у місті був “армагеддон”. На сьогоднішній день ми маємо зовсім іншу ситуацію. 98% нашого міста зараз з водою. Проблема з водопостачанням зараз є лише на Карантинному острові. Що стосується теплопостачання, то воно є у 80% будинків“, – зазначила Лугова.

Найбільші проблеми з теплом наразі в мікрорайоні Острів, де рішенням Комісії з надзвичайних ситуацій було вирішено злити воду з системи опалення.

Зруйновані магазини в мікрорайоні Острів.

“Справа в тому, що теплова підстанція знаходиться на Острові на Судобудівному заводі і була пошкоджена внаслідок обстрілів росіян. Ми зараз не можемо підкачати систему технічною водою, адже там зараз постійно працюють снайпери. Наших працівників постійно обстрілюють. Це рішення було важким, проте ми вирішили воду з системи злити”, – повідомила Лугова.

При першій можливості, за словами голови Херсонської МВА, воду до системи закачають і на Острів повернуть опалення, проте на сьогодні це неможливо.

Щодо електропостачання, то тут відсоток забезпечення найменший і становить 75-80%. Це спричинено постійними обстрілами росіян. Наприклад, без електропостачання зараз Антонівка та Кіндійка.