Біглий херсонський священник УПЦ МП знайшовся в Криму та порівняв місцевих колаборантів з Христом

07 Січня 2023, 13:20

У Сімферополі знайшовся біглий священник УПЦ МП – архімандрит Алексій, що є настоятелем одного з центральних соборів міста Херсона. У своєму різдвяному зверненні він порівняв “евакуйованих” з правобережжя Дніпра, у тому числі і місцевих колаборантів, – з Христом.

“Горе прийшло на нашу землю. Ми роз’єднані. Хтось покинув вимушено свої домівки, хтось залишився взагалі без житла… Ми знаємо, що Христос після народження також був змушений покинути свій дім, тому що богоборська влада намагалась його вбити. Але Христос через деякий час повернувся і продовжив свою місію…“, – зазначив  Алексій.

Також клірик-утікач подякував усім росіянам, що приймають та розселяють “евакуйованих” з Херсонщини людей, а також висловив впевненість у скорому поверненні Херсона під контроль російських військ. 

“Тож і я вірю, що до Пасхи ми повернемось до своїх домівок, ” – зазначив він, розуміючи, що таке повернення можливе лише за умови повторної окупації міста росіянами. 

Володимир Сальдо під час богослужіння в Успенському соборі міста Херсон, 12 червня 2022 року. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Зазначимо, що Алексій, будучи настоятелем Успенського собору міста Херсон, одразу після окупації пішов на співпрацю з росіянами та влаштовував для них богослужіння у своїй церкві. Архімандрит-утікач останні роки мав дружні стосунки з гауляйтером Херсонщини Володимиром Сальдо. Саме в Успенському соборі Сальдо влаштовував служби для колаборантської верхівки під час окупації.

Після звільнення міста архімандрит Алексій зник, але тепер зрозуміло, що він втік з Херсона разом з росіянами. Зараз, згідно з кадрами з його різдвяного звернення, настоятель-утікач знаходиться на території окупованого Криму та служить в одному з соборів міста Сімферополь.