За минулу добу правоохоронці відкрили 51 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині

16 Грудня 2022, 16:29

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Поліція Херсонської області за минулу добу відкрила 51 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині.

Ворог цілодобово обстрілював населені пункти Бериславського та Херсонського районів з РСЗВ, мінометів та артилерії. У Херсоні армія рф атакувала мирні житлові квартали, снаряди поцілили у багатоповерхівки та приватні будинки, у пункт медичної та гуманітарної допомоги, де загинули двоє людей та поранення отримали троє громадян, пошкоджені електромережі. Подекуди на місцях влучань виникли пожежі. Найбільше страждають від обстрілів прибережні райони обласного центру, смт. Антонівка, с. Чорнобаївка. На місцях «прильотів» продовжують працювати працівники поліції, ДСНС, швидкої допомоги та спеціалісти профільних служб.
Також поліція розслідує обставини вбивства російськими військовими 57-річного жителя Бериславського району. Чоловік зник у вересні, коли його населений пункт був окупований військами рф.
Нещодавно родичам зниклого стало відомо, що окупанти вбили чоловіка. Його тіло виявлено у лісі.
У поліцію надійшло повідомлення, що двоє жителів с. Чарівне Бериславського району в період окупації населеного пункту пішли у напрямку сусіднього села і зникли. Нещодавно їх тіла виявили у сусідньому селі, територія якого є замінованою. Попередньо встановлено, що чоловіки підірвались на невстановлених вибухових предметах.
Троє жителів с. Урожайне Бериславського району загинули, підірвавшись на міні. Чоловіки на тракторі поїхали за дровами за межі населеного пункту і не повернулись. Пізніше у лісосмузі виявлено підірваний на міні трактор та тіла чоловіків з мінно-вибуховими травмами.
Правоохоронці документують кожен факт російської агресії проти мирного населення Херсонської області. Відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України, зазначають у відомстві.