За листопад було зафіксовано 13 злочинів проти свободи слова в Україні – ІМІ

08 Грудня 2022, 13:55

Експерти “Інституту масової інфоормації” зафіксували 13 злочинів проти свободи слова в Україні. З них шість вчинила Росія проти українських медіа і журналістів. Серед російських злочинів – викрадення, знищення телевеж, кіберзлочини тощо.

Про це повідомляє “Інститут масової інформації”.

В Херсонській області було зафіксовано 1 випадок викрадення журналістів та 2 випадки обстрілів телевеж.

Загальна статистика злочинів проти журналістів та медіа за листопад, згідно моніторингу “ІМІ”, виглядає так:

Інфографіка: “Інститут масової інформації”.

Так, у листопаді стало відомо, що колишню журналістку ТРК “Україна” Анжелу Слободян російські військові утримували в ізоляторі тоді ще окупованого Херсона.

Вона провела там майже місяць і лише в листопаді розповіла про знущання загарбників з неї та інших утримуваних, а також про катування українських військовополонених. У коментарі ІМІ уточнила, що пов’язує своє затримання з журналістською діяльністю.

Крім того, за день до втечі з Херсона, 10 листопада, російські військові підірвали передавальний центр херсонської телевежі, а згодом і саму телевізійну вежу.

10 листопада 2022 року вдень російські військові підірвали передавальний центр херсонської телевежі. Про це регіональному представнику ІМІ повідомили місцеві жителі.

За словами співбесідників, сама телевежа ціла. Окрім того, росіяни підірвали частину веж мобільного звʼязку та знеструмили місто.

Звʼязок із зовнішнім світом залишався тільки в районі Антонівки, що неподалік Херсона.

Крім того, російські військові розікрали філію “Суспільне Херсон”.

12 листопада 2022 року російські окупанти при відступі з Херсона на лівий берег Дніпра підірвали телевізійну вежу. Про це Суспільному повідомила начальниця міської військової адміністрації Галина Лугова.

Раніше повідомлялось, що освітянку з Херсонщини судитимуть за колабораціонізм.