Vodafone відновив роботу понад 70 базових станцій на звільненій Херсонщині

20 Грудня 2022, 13:54

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

Протягом грудня фахівці Vodafone запустили в ефір вже 70 базових станцій у звільнених містах і селах Херсонщини. 53 базових станцій вже забезпечують зв´язком жителів Херсона, ще 20 – надають доступ до мережі жителям інших населених пунктів області.

Про це повідомляють у компанії мобільного оператора на сторінці в соцмережі.

Інженери Vodafone зосередили зусилля на відновленні транспортної мережі та базових станцій у Херсоні – в останні тижні активно налагоджується робота усіх необхідних служб міста, а це, в свою чергу, потребує оперативної координації та стійкого і якісного зв’язку.

“Фахівці щодня працюють над відновлення повного довоєнного покриття та рівня сервісів. Інженери Vodafone покращили зв’язок у с. Високе Бериславського району – базову станцію переведено з тимчасового рішення Starlink на власний канал передачі даних, що дозволило підвищити швидкість з´єднання та ємність мережі”, – зазначають в компанії.

За минулий тиждень Vodafone зв´язок повернувся також у село Брускинське, Бериславського району. Загалом зв´язок поновлений вже у 50 звільнених містах і селах Херсонської області.

 

Раніше повідомлялось, що росіяни продовжують “евакуацію” населення Херсонщини до окупованого Криму.