В Херсоні прокуратура викрила ще чотирьох колаборантів

16 Грудня 2022, 16:18

Фото: Херсонська обласна прокуратура, Facebook

У Херсоні викрили чергових колаборантів. Ними виявились працівники пенітенціарної служби – вони отримали підозри у державній зраді.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру чотирьом працівникам пенітенціарної служби у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, підозрювані – працівники виправної колонії після захоплення Херсона перейшли на бік ворога та погодилися служити в окупаційному органі виконання покарань – так званій установі «Северная исправительная колония № 90». Троє з них обійняли посади молодших інспекторів відділу нагляду та безпеки, а четвертий став заступником чергового помічника начальника у псевдоустанові. Вони виконували вказівки представників країни-агресора, достовірно знаючи, що діють у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями.
Наразі за клопотанням прокуратури двоє підозрюваних вже перебувають під вартою, вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим.
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
У відомстві зазначають, що раніше у Херсоні затримали та повідомили про підозру в держзраді трьом працівникам Херсонського слідчого ізолятора та ще одному працівнику ДУ «Північна виправна колонія № 90», які пішли на співпрацю з представниками країни-агресора та служили в окупаційному органі виконання покарань.